dinsdag 21 april 2020

WE FEED THE WORLD . Activiteit Cie V&T

Locatie: 
 Oldenhuis
Tijdstip: 
 20.00  - 22.00
Prijs: 
 5€ incl. koffie/thee.

Een filmavond

In 2005 maakte Erwin Wagenhofer de indrukwekkende documentaire We feed the world. De groeiende wereldbevolking stelt ons voor grote opgaven. Het voedselvraagstuk is daarbij niet de kleinste. Hoe voeden wij die miljarden mensenmonden? En hoe doen we dat met respect voor de vissers, de boeren en de telers? Maar ook met respect voor het voedsel zelf?
Hoe kan het dat strooizout duurder is dan graan? En hoe kan het dat dagelijks (elke! dag!) honderdduizend mensen sterven van de honger, terwijl er voedsel is voor maar liefst 12 miljard mensen? Wagenhofer volgt de productie van soja die voorbij gaat aan honderdduizenden hongerige Brazilianen. De soja wordt regelrecht naar Europa vervoerd en dient hier als… kippenvoer.
Wagenhofer vertelt de verhalen. Hij stelt de vragen. En hij toont na elk verhaal beelden zonder verder commentaar, zodat je als kijker tijd hebt om na te denken.
Omdat de documentaire nog steeds actueel is, willen wij hem met elkaar bekijken. Voor ons zijn de vragen: welke informatie is nieuw voor ons? Maar vooral: welke rol kunnen wij als consument opeisen? Is er een andere voedselproductie denkbaar?
We bekijken (delen van) de film en gaan daarna met elkaar in gesprek. Aan deze avond zit losjes het etentje vast dat we als afsluiting in mei organiseren. Je bent tenslotte wat je eet!

Leiding           : Pastor Jolanda Tuma

 

Voor meer informatie zie: Het jaarboekje van de commissie V&T.
 

terug