Ds. Gertine Blom stelt zich voor Ds. Gertine Blom stelt zich voor

Lieve lezer,

Mijn naam is Gertine Blom en vanaf maart 2021 ben ik predikant van deze gemeente. Voordat ik hierheen kwam, ben ik eerst predikant geweest in Utrecht. In die stad heb ik ook gestudeerd: eerst geschiedenis, toen theologie – bij die laatste studie lag mijn hart en zo ben ik in de kerk terecht gekomen. Ik ontdekte dat ik heel graag het verhaal van God en mensen bij elkaar breng, iets doorgeef van wat ik zelf heb ervaren, en leer van wat anderen mij laten zien.

Na de jaren in Utrecht verhuisde ik samen met mijn man Eelco naar Engeland. Eelco kon een aanstelling krijgen aan de universiteit van Cambridge en we wilden altijd al graag eens een buitenlandavontuur aangaan. Ik werkte in Cambridge als jeugdwerker in een Anglicaanse kerk en kon me zo onderdompelen in de Engelse taal en cultuur – we hebben daar drie heel mooie jaren gehad. Een echte verrijking om eens in een heel andere omgeving te wonen en werken!

Toen het tijd werd om terug te gaan naar Nederland, kwam de protestantse gemeente Adorp-Wetsinge-Sauwerd op mijn pad. Al meteen was er een bijzondere klik en zo komt het dat Eelco en ik nu geland zijn in de mooie pastorie naast de kerk in Sauwerd.

Mochten we elkaar nog niet in het echt ontmoet hebben, dan hoop ik dat daar in de komende tijd verandering in komt – graag tot ziens!

Bevestiging Bevestiging

Verslag intrededienst Ds. Gertine Blom

Zondag 28 maart 2021 was het zover: dominee Gertine Blom werd als predikant bevestigd in de Protestantse gemeente te Adorp-Wetsinge-Sauwerd.

lees meer ยป