Jeugdraad

Jeugdraad

De jeugdraad is de overkoepelende organisatie voor het jeugdwerk binnen de kerk, Momenteel bestaat de jeugdraad uit de volgende leden van links naar rechts;
Geerte Kwant: Jeugdwerker en voorzitster JOC
Anne van Wijk: Begeleidt de generatiediensten
Germa Kauw - Zwakenberg: Jeugdouderling en voorzitster kindernevendienst

Gedurende het jaar ondersteund en organiseerd de jeugdraad het jongerenwerk in de kerk. Germa zit als afgevaardigde van de jeugdraad in de kerkenraad. 

Voor meer informatie kunt u terrecht bij Geerte, Anne of Germa. Voor foto's en tekst over eerder geplande activiteiten klikt u op:

lees meer »
 
Links naar andere media: Links naar andere media:
Via de volgende link komt u op de facebook pagina van de kerk: Protestantse gemeente Adorp Wetsinge Sauwerd | Facebook
En via deze link komt u op het youtube kanaal: Protestantse kerk Sauwerd - YouTube  
 
Oppasdienst Oppasdienst

Tijdens de kerkdiensten op zondag wordt er oppasdienst aangeboden. Na de kerkdienst kunnen de kinderen weer worden opgehaald.

lees meer »
 
Kindernevendienst Kindernevendienst
Sinds het begin van het nieuwe schooljaar worden de kindernevendiensten weer in de fysieke vorm gegeven. Alle kinderen beginnen in de kerkzaal de kerkdienst. Tijdens het moment van verdieping, zingen we met de kinderen een kinderlied waarna de kinderen naar hun eigen ruimte gaan samen met de kindernevendienstleiding. Hier wordt gelezen uit kind op zondag er wordt een spel gespeeld en/of geknutseld als verwerking op dit verhaal. 

Voor meer informatie kunt u terrecht bij Germa Kauw en voor foto's en tekst over eerder geplande activiteiten klikt u op: 
lees meer »
 
JOC JOC
Het JOC is er voor alle jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud. Door middel van leuke en gezellige activiteiten leren we elkaar beter kennen. Vanuit het JOC worden ook inhoudelijke avonden georganiseerd. Tijdens deze avonden gaan we op een ontspannen en leuke manier met elkaar in gesprek.

De activiteiten worden voornamelijk georganiseerd op de vrijdagavond. Vaste activiteiten die ook dit jaar zeker terug gaan komen zijn Sirkelslag YOUNG, waarbij wij als jongerengroep gaan strijden tegen jongerengroepen van andere kerken door heel Nederland en de broodmaaltijd die we als jongeren samen organiseren voor de oudere gemeenteleden.

Voor meer informatie kunt u terrecht bij Geerte Kwant. Voor foto's en tekst over eerder geplande activiteiten klikt u op: 
lees meer »
 
Tienervieringen Tienervieringen

Tijdens de tienervieringen proberen we op een actieve en leuke manier met elkaar te praten over de hedendaagse onderwerpen. Deze onderwerpen vinden een link met de bijbel. De tienervieringen worden gegeven door Germa Kauw en zijn bedoeld voor de kinderen die van de basisschool af zijn. Tijdens deze tienervieringen gebruiken we de methode: youth for christ. Tijdens dit kerkelijk seizoen staan er tienervieringen gepland op:
1 - 5 september 2021             6 - 27 februari 2022
2 - 26 september 2021           7 - 27 maart 2022
3 - 31 oktober 2021                8 - 24 april 2022
4 - 28 november 2021            9 - 29 mei 2022
5 - 30 januari 2022                 10 - 26 juni 2022

Voor foto's en tekst over eerder geplande activiteiten klikt u op: 

lees meer »
 
Generatiediensten Generatiediensten

Ieder jaar worden er vier diensten samen met de jeugd voorbereidt, de zogehete generatiediensten. Alle diensten worden door een andere leeftijdsgroep georganiseerd. Bij het organiseren wordt de jeugd geholpen door de dominee en door Anne van Wijk. Samen gaan ze een dienst voorbereiden wat aansluit bij de leef en belevingswereld van de jeugd zelf. Voor dit kerkelijk jaar staan de volgende kerkdiensten ingeroosterd:
Zondag 12 september 2021
Zondag 7 november 2021
Zondag 10 april 2021
Zondag 19 juni 2021

Voor verdere informatie kunt u terrecht bij Anne van Wijk. Voor foto's en tekst over eerder geplande activiteiten klikt u op: 

lees meer »
 
18+ Gespreksgroep 18+ Gespreksgroep

De laatste jaren was er geen gespreksgroep voor de 18+ jongeren. Binnen onze kerk is dit een vrij kleine groep jongeren. Juist daarom zij we blij met het initiatief om toch van start te gaan met een gespreksgroep.
In de wereld van nu word je als kerkganger haast als speciaal gezien.  Er zijn maar weinig jongeren die naar de kerk gaan. Dan praat je er ook niet zo gemakkelijk over met anderen. Er zijn zoveel vragen en dingen waar je tegen aan loopt, die je graag wilt delen met anderen.  Situaties waar je met leeftijdsgenoten over wilt praten/discussiëren. Tijdens de gespreksavonden gaan we met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen die ons aanspreken. Dit is een redelijk ontspannen manier waarop wij met elkaar willen nadenken en praten over hedendaagse onderwerpen. We spreken één keer in de zes weken af en wisselen van locatie.

Wanneer je dit leest, je bent minimaal 18 jaar en denkt ‘hé, dit is net iets voor mij’, voel je dan welkom om contact op te nemen met Germa Kauw- Zwakenberg (06 40095736).