Jeugdraad

Jeugdraad
De jeugdraad is de overkoepelende organisatie voor het jeugdwerk binnen de kerk, Momenteel bestaat de jeugdraad uit de volgende leden van links naar rechts;

Geerte Kwant: Jeugdwerker en voorzitster JOC
Anne van Wijk: Begeleidt de generatiediensten
Germa Kauw - Zwakenberg: Jeugdouderling en voorzitster kindernevendienst

Gedurende het jaar ondersteund en organiseerd de jeugdraad het jongerenwerk in de kerk. Germa zit als afgevaardigde van de jeugdraad in de kerkenraad. 

Voor meer informatie kunt u terrecht bij Geerte, Anne of Germa. Voor foto's en tekst over eerder geplande activiteiten klikt u op:

 
Links naar andere media: Links naar andere media:

U kunt ons vinden op:

Facebook Protestantse gemeente Adorp Wetsinge Sauwerd | Facebook

Instagram Kerk in Sauwerd (@kerkinsauwerd) • Instagram-foto's en -video's

Youtube Protestantse kerk Sauwerd - YouTube

 
Oppasdienst Oppasdienst

Tijdens de kerkdiensten is er mogelijkheid voor oppas. Wanneer u de zij ingang neemt van de kerk komt u in 't Oldenhuis. Hier zijn iedere zondag oppassers aanwezig voor uw zoon/dochter. 

Voor meer informatie hierover kunt u terrecht bij Germa Kauw. 

lees meer »
 
BLITZ BLITZ
Elke maand wordt er één keer BLITZ georganiseerd voor de kinderen in de kerk. BLITZ staat voor Bijbel Leren Interactief Toepassen Zingen. Elke tweede zondag van de maand is er een BLITZ viering. Op de andere zondagen kun je een werkblad/ kleurplaat maken tijdens de preek in de kerk. Deze kleur- en werkbladen liggen op de tafel in de hal. Op de zondagen dat er een BLITZ viering is begin je gewoon in de kerkzaal, maar we gaan wat eerder uit de kerk en we komen pas terug tijdens de collecte. Zo hebben we extra lang de tijd om te knutselen/ praten/ lezen en zingen over de verhalen uit de bijbel. Kom jij ook? 

Voor meer informatie kunt u terrecht bij Germa Kauw en voor foto's en tekst over eerder geplande activiteiten klikt u op: 
 
Kliederkerk Kliederkerk

Op Hemelvaartsdag werd de eerste kliederkerk in Sauwerd georganiseerd. Kliederkerk is bedoeld om op een laagdrempelige manier (groot)ouder en kind te ontmoeten in en rondom de kerk. Er staat tijdens de kliederkerk één thema centraal, rondom dat thema doen de kinderen proefjes, zingen we liederen en hebben we plezier met elkaar. Het voornemen is om vaker een kliederkerk te organiseren in Sauwerd. De eerst volgende kliederkerk staat gepland op zondag 10 juli.

Voor meer infomatie kunt u terrecht bij Gertine Blom en voor foto's en tekst over eerder geplande activiteiten klikt u op:

lees meer »
 
JOC JOC
Het JOC is er voor alle jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud. Door middel van leuke en gezellige activiteiten leren we elkaar beter kennen. Vanuit het JOC worden ook inhoudelijke avonden georganiseerd. Tijdens deze avonden gaan we op een ontspannen en leuke manier met elkaar in gesprek.

De activiteiten worden voornamelijk georganiseerd op de vrijdagavond. Vaste activiteiten die ook dit jaar zeker terug gaan komen zijn Sirkelslag YOUNG, waarbij wij als jongerengroep gaan strijden tegen jongerengroepen van andere kerken door heel Nederland en de broodmaaltijd die we als jongeren samen organiseren voor de oudere gemeenteleden.

Voor meer informatie kunt u terrecht bij Geerte Kwant. Voor foto's en tekst over eerder geplande activiteiten klikt u op: 
lees meer »
 
Tienervieringen Tienervieringen

Tijdens de tienervieringen proberen we op een actieve en leuke manier met elkaar te praten over de hedendaagse onderwerpen. Deze onderwerpen vinden een link met de bijbel. De tienervieringen worden gegeven door Germa Kauw en Mariëlle Zijlstra en zijn bedoeld voor de kinderen die van de basisschool af zijn. Tijdens deze tienervieringen gebruiken we de methode: youth for christ. De tienerdiensten startten tegelijk met de kerkdienst, maar de tieners zitten gedurende de gehele kerkdienst in een eigen ruimte. Tijdens dit kerkelijk seizoen staan er tienervieringen gepland op:
1 - 5 september 2021             6 - 27 februari 2022
2 - 26 september 2021           7 - 27 maart 2022
3 - 31 oktober 2021                8 - 24 april 2022
4 - 28 november 2021            9 - 29 mei 2022
5 - 30 januari 2022                 

Voor foto's en tekst over eerder geplande activiteiten klikt u op: 

lees meer »
 
Generatiediensten Generatiediensten

Ieder jaar worden er vier diensten samen met de jeugd voorbereidt, de zogehete generatiediensten. Alle diensten worden door een andere leeftijdsgroep georganiseerd. Bij het organiseren wordt de jeugd geholpen door de dominee en door Anne van Wijk. Samen gaan ze een dienst voorbereiden wat aansluit bij de leef en belevingswereld van de jeugd zelf. Voor dit kerkelijk jaar staan de volgende kerkdiensten ingeroosterd:
Zondag 19 juni 2022
Zondag 25 septeber 2022
Zondag 6 november 2022
Zondag 2 april 2023

Voor verdere informatie kunt u terrecht bij Anne van Wijk. Voor foto's en tekst over eerder geplande activiteiten klikt u op: 

lees meer »
 
18+ Gespreksgroep 18+ Gespreksgroep

De laatste jaren was er geen gespreksgroep voor de 18+ jongeren. Binnen onze kerk is dit een vrij kleine groep jongeren. Wij zijn daarom een gespreksgroepje gestart waarmee we elke 6 weken samenkomen. We doen een hapje en een drankje met elkaar en praten ondertussen over de dingen die in ons leven gebeuren. Momenteel staat het gespreksgroepje 'on hold'. Met de dominee zoeken we tot de zomer meer verdieping op in de betekenis van het geloof. 

Wanneer je dit leest als 18 jarige of ouder en denkt ‘hé, dit is net iets voor mij’, voel je dan welkom om contact op te nemen met Germa Kauw- Zwakenberg (06 40095736).