Nieuws en 'archief' Nieuws en 'archief'
Op deze pagina kunt u de laatste berichten van de kerkenraad, de afkondigingen en eventuele andere mededelingen vinden.

 

Nieuws 

 • Zie het 'Foto boek' voor een impressie van de Startzondag / Generatiedienst
 • Commissie Vorming & Toerusting van de Protestantse Gemeente Adorp-Wetsinge-Sauwerd
  en de Protestantse Gemeente Baflo c.a.

  Allereerst vertellen we u graag dat ds. Gertine Blom adviserend lid van de commissie is geworden, tot onze vreugde ging ze in op ons verzoek.
  En natuurlijk zijn we heel blij dat het weer kan: een lezing aankondigen!                                                                    
  Barbara de Beaufort komt op woensdagavond 29 september naar Sauwerd om in de kerkzaal met ons over groene theologie te spreken. Zij was in februari 2019 al eens bij ons te gast. Zij hield toen een prachtige lezing over “Troost van de natuur”.
  Voor de komende herfst staat de door corona vorig jaar geannuleerde lezing van ds. Peter J.M.A. van Ool gepland. Het thema: “Handreikingen voor een christelijk leven (ofwel: een leefregel voor christenen)”. Ook heeft ds. Henk Pol toegezegd een lezing te willen geven over het evangelie van Marcus.
  Naast deze avonden wordt er gewerkt aan de jaarlijkse gezamenlijke lezing met de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt door Natascha van Weezel, die in 2020 tweemaal niet door kon gaan. En er zijn al mooie ideeën voor januari t/m mei 2022. Zodra er de komende maanden meer duidelijk is hoort u erover. De lezingen worden gehouden in de kerkzaal van Sauwerd of Baflo. Aan bezoekers wordt bij binnenkomst gevraagd naam en telefoonnummer te noteren. Opgave vooraf is niet nodig.
  Klik hier voor meer informatie

Afkondigingen en mededelingen

Afkondigingen van zondag 19 september 2021  
Goedemorgen gemeente, namens de kerkenraad van de protestantse gemeente Adorp Wetsinge Sauwerd heten we iedereen welkom, thuis en in de kerk. In deze dienst gaat ds. Segger voor en speelt Arie van Wijk op het orgel.

We volgen de afspraken die zijn gemaakt in ons gebruiksplan. Blijf alsjeblieft afstand houden, desinfecteer je handen, en kom niet bij verkoudheidsklachten.

De commissie Vorming & Toerusting nodigt iedereen van harte uit voor de lezing op woensdag 29 september. Barbara de Beaufort zal vertellen over Groene Theologie en er met ons over in gesprek gaan. Barbara is kerkelijk werker in Huizinge. De relatie tussen natuur en mens heeft haar bijzondere aandacht. De lezing vindt plaats in de kerkzaal, aanvang is 20.00 uur. Het kost 5 euro. Voor nadere informatie kan er gekeken worden op de website van de kerk of contact worden opgenomen met Kees Raangs.
Graag tot 29 september!

De bloemen van vandaag gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar Luuk Balt.
In de hal ligt een kaart van Ada Zwakenberg, met de hartelijke groeten namens onze gemeente. U mag uw naam op de kaart schrijven.

Dick en Getty Bijsterveld zijn opa en oma geworden van Lukas. Lukas is de zoon van Esther en Erik en broertje van Bram. Van harte gefeliciteerd.


De collecte van deze week is Zending (kerk in actie), de tweede collecte is voor het werk in eigen gemeente. Er wordt gecollecteerd bij de uitgang. U kunt uw bijdrage ook overmaken via GIVT of de bank.

Wensen we elkaar een gezegende viering toe.


Afkondigingen van zondag 12 september 2021  
Goedemorgen gemeente, namens de kerkenraad van de protestantse gemeente Adorp Wetsinge Sauwerd heten we iedereen welkom, thuis en in de kerk. Vandaag is het startzondag met als thema 'Op reis met God'. In deze generatiedienstdienst gaat ds. Gertine Blom voor en speelt Arie van Wijk op het orgel.

We volgen de afspraken die zijn gemaakt in ons gebruiksplan. Desinfecteer je handen bij binnenkomst en blijf voldoende afstand houden.

A.s. woensdag 15 september is de sluitingsdatum voor de kopij van het Kerkbericht de Schakel.


De bloemen van vandaag gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar Piet Ritzema.

Een mooi bericht: Arnold en Lisa Boersma zijn verblijd met de geboorte van een zoon: Vinz Bowie, broertje van Tygo en kleinzoon van Wietske Boersma.

De collecte van deze week is missionair werk, de tweede collecte is voor het werk in eigen gemeente. Er wordt gecollecteerd bij de uitgang. U kunt uw bijdrage ook overmaken via GIVT of de bank.

Na de dienst
gaan we met elkaar koffie/thee/limonade drinken, met iets lekkers erbij. En… er is een heuse pub quiz, dus kies je tafelgenoten goed uit ;)
Wensen we elkaar een gezegende viering toe.


Afkondigingen van zondag 5 september 2021  

Goedemorgen gemeente, namens de kerkenraad van de protestantse gemeente Adorp Wetsinge Sauwerd heten we iedereen welkom, thuis en in de kerk.
In deze dienst gaat ds. van Ool voor en speelt Dirk Stavenga op het orgel.


We volgen de afspraken die zijn gemaakt in ons gebruiksplan. Blijf alsjeblieft afstand houden, desinfecteer je handen, en kom niet bij verkoudheidsklachten.

'Volgende week zondag is het startzondag. We vieren dit met een generatiedienst speciaal gericht op kinderen onder het thema 'Op reis met God'. Met elkaar denken we na over het komende jaar op een verrassende manier. Van harte welkom allemaal, vooral alle kinderen!
Na de dienst is er tijd om elkaar te ontmoeten met koffie, thee en lekkers. Hiervoor zoeken we nog bakkers. Wie graag wil meebakken, kan dat laten weten aan Hilma: hilmabrinkhuizen@hotmail.com. De commissie eredienst zorgt voor een leuke activiteit. Graag tot dan.'

De bloemen van vandaag gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar Joke Kruizinga, zij is weer thuisgekomen uit het ziekenhuis. Ook gaat er een bos bloemen met de hartelijke groet van ons allen naar Zwaan Westerhuis, zij is om te herstellen vanuit het ziekenhuis tijdelijk naar de Hoven gegaan, afdeling Wierdezoom.

De collecte van deze week is stichting Help Afrika, de tweede collecte is voor het werk in eigen gemeente. Er wordt gecollecteerd bij de uitgang. U kunt uw bijdrage ook overmaken via GIVT of de bank.

Wensen we elkaar een gezegende viering toe.Afkondigingen van zondag 29 augustus 2021  

Goedemorgen gemeente, namens de kerkenraad van de protestantse gemeente Adorp Wetsinge Sauwerd heten we iedereen welkom, hier in de kerk en degene die thuis meeluistert en of kijkt naar deze dienst.
In deze dienst gaat Marleen Stokroos voor en speelt Arie van Wijk op het orgel.


We volgen de afspraken die zijn gemaakt in ons gebruiksplan. Blijf alsjeblieft afstand houden, desinfecteer je handen, en kom niet bij verkoudheidsklachten.

De bloemen van vandaag gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar Reina Geertsema en Ansje Holwerda.

De collecte van deze week is voor de diaconie, de tweede collecte is voor het werk in eigen gemeente, de derde collecte is voor de voedselbank. Er wordt gecollecteerd bij de uitgang. U kunt uw bijdrage ook overmaken via GIVT of de bank.

Wensen we elkaar een gezegende viering toe.

---
terug