Bevestiging Bevestiging

Ds. Pieterman uit Niekerk ging in deze feestelijke dienst voor. Hij was in de afgelopen vacante periode tevens consulent voor onze gemeente. Vanwege welbekende maatregelen waren er maar een beperkt aantal mensen aanwezig. Gelukkig worden sinds kort de diensten vanuit Sauwerd met beeld uitgezonden via Kerkdienstgemist, en zo konden alle belangstellenden deze dienst ook thuis goed volgen.

Na de officiële bevestiging door ds. Pieterman ging Gertine voor.
In haar preek sprak zij er onder andere over dat we mogen weten dat God er altijd voor ons is, dus niet alleen in hoogtepunten, maar juist ook in tijden van tegenslag, en dat wij bij God vooral onszelf mogen zijn. In het verlengde hiervan sprak zij over het aangebroken predikantschap in onze gemeente, zo hoopt ze op een mooie tijd en dat onze kerk vooral ook een plaats mag zijn waar we eerlijk en onszelf durven zijn, ook als dingen onverhoopt eens verkeerd gaan.

Na afloop van de dienst waren er van diverse sprekers uit onze kerkelijke gemeente enkele welkomstwoorden voor de nieuwe predikant en haar man Eelco Tromer. En er waren woorden van dank voor de inzet van de beroepingscommissie en de consulent.
Vanuit de jeugd werd er onder andere nog via Kahoot een kennisquiz gehouden over feitjes van de kerkelijke gemeente. Wat er gebeurde was dat op de schermen steeds meer namen verschenen van deelnemers die via Kerkdienstgemist zich gretig bij deze quiz aansloten. Ineens voelde de kerk hierdoor even “ouderwets” vol! Onder de welkomstgeschenken zat een map met zo’n 80 profielschetsen van gemeenteleden die zij van zichzelf hebben gemaakt: een creatieve manier om als predikant in deze bijzondere periode toch alvast snel een beetje kennis te kunnen
maken met al deze mensen.
Het mag duidelijk zijn: de Protestantse gemeente Adorp-Wetsinge-Sauwerd is erg blij met dominee Gertine Blom, en hoopt van harte dat zij en Eelco zich hier spoedig thuis
zullen voelen.

Uit het mei nummer van kerkblad "De Schakel"