« vorige  |  april 2020  |  volgende »

Zaterdag 18 april 2020 Grote schoonmaak
Locatie: Kerk en Oldenhuis +omgeving
Tijdstip: 8.30  - 14.00

De grote schoonmaak van de kerk, de hal en het Oldenhuis?
Op zaterdag 18 april 2020 is het weer zover en iedereen die deze dag
behulpzaam wil zijn, noteer de datum alvast in je agenda!
En wil je liever buiten bezig zijn?
Dan mag je ramen lappen, de straat schoonmaken of de tuin netjes maken.
Er is genoeg te doen.
Als we met elkaar de handen uit de mouwen steken, dan is het zo gepiept.
Toch?
Vanaf half 9 heeft de koster de koffie klaar en tussen de middag is er soep en zijn
er broodjes.
Klaar of niet klaar, om uiterlijk 14 uur stoppen we.
En kunt u, kun jij niet de hele dag? We zijn ook blij met een paar uurtjes.
Maak je liever niet schoon of valt je dat te zwaar?
Een verrassing bij de koffie wordt vast niet afgeslagen door de noeste werkers! En
natuurlijk moet er ook soep gemaakt worden en moeten de broodjes gesmeerd!
In de hal van het Oldenhuis ligt een inschrijflijst.
De regie is deze dag in handen van onze koster, Marjan van der Veen.
Zijn er vragen of ideeën ?
Daarvoor kun je terecht bij Marjan!

Dinsdag 21 april 2020 WE FEED THE WORLD . Activiteit Cie V&T
Locatie: Oldenhuis
Tijdstip: 20.00  - 22.00
Prijs: 5€ incl. koffie/thee.

Een filmavond

In 2005 maakte Erwin Wagenhofer de indrukwekkende documentaire We feed the world. De groeiende wereldbevolking stelt ons voor grote opgaven. Het voedselvraagstuk is daarbij niet de kleinste. Hoe voeden wij die miljarden mensenmonden? En hoe doen we dat met respect voor de vissers, de boeren en de telers? Maar ook met respect voor het voedsel zelf?
Hoe kan het dat strooizout duurder is dan graan? En hoe kan het dat dagelijks (elke! dag!) honderdduizend mensen sterven van de honger, terwijl er voedsel is voor maar liefst 12 miljard mensen? Wagenhofer volgt de productie van soja die voorbij gaat aan honderdduizenden hongerige Brazilianen. De soja wordt regelrecht naar Europa vervoerd en dient hier als… kippenvoer.
Wagenhofer vertelt de verhalen. Hij stelt de vragen. En hij toont na elk verhaal beelden zonder verder commentaar, zodat je als kijker tijd hebt om na te denken.
Omdat de documentaire nog steeds actueel is, willen wij hem met elkaar bekijken. Voor ons zijn de vragen: welke informatie is nieuw voor ons? Maar vooral: welke rol kunnen wij als consument opeisen? Is er een andere voedselproductie denkbaar?
We bekijken (delen van) de film en gaan daarna met elkaar in gesprek. Aan deze avond zit losjes het etentje vast dat we als afsluiting in mei organiseren. Je bent tenslotte wat je eet!

Leiding           : Pastor Jolanda Tuma

Voor meer informatie zie: Het jaarboekje van de commissie V&T.