« vorige  |  september 2021  |  volgende »

Zondag 26 september 2021 Tienerviering vd jeugd vanaf 12j
Tijdstip: 10.00

Woensdag 29 september 2021 V&T Activiteit. Groene theologie
Locatie: Kerkzaal Sauwerd
Tijdstip: 20.00  - 22.00
Prijs: 5.00 € (Incl.Koffie/thee)

Barbara de Beaufort  komt met ons over groene theologie te spreken.

Geloof en natuur, het blijft een spannende combinatie. Ook al is de bijbel allang niet meer het enige gezag, toch heeft het theologische denken over natuur ons eigen denken gevormd. ‘Pas op dat je de natuur niet heilig verklaart’. Maar ook: ‘De natuur is het levende boek van God’ en ‘De mens is aangesteld als rentmeester over de natuur’. Zomaar wat kreten uit de christelijke traditie. Maar wat kunnen we daar nog mee? Hoe is ons geloven, denken en ervaren veranderd?

Op deze avond komt ook het boek ‘Groene theologie’ van Trees van Montfoort langs. Zij zette het bijbelse denken over natuur op een rijtje. Maar we gaan ons daarnaast vooral verdiepen in onze eigen vragen. Ervaren we de natuur als goddelijk of heilig? Wat vraagt God van ons als het om de natuur gaat? Hoe kijken we naar goed en kwaad, wreedheid en levenskracht, dood en vruchtbaarheid?

Zelf ben ik hier nog lang niet klaar mee, dus ik waardeer het zeer als u mee wilt denken.
Barbara de Beaufort

Barbara de Beaufort (1958) is pastoraal werker in Huizinge, en mede-auteur van twee natuurdagboeken in briefvorm: “De onsterfelijke nachtegalen” (2017) en “Met huid en haar” (2018, beide uitgegeven bij uitgeverij de Kleine Uil in Groningen). Ook schrijft ze poëzie, en lied- en cantateteksten. De relatie tussen natuur en mens houdt haar in het bijzonder bezig. Ze woont met haar echtgenoot Just van Es in een oude kwekerswoning, midden tussen de akkers ten zuiden van Doodstil.
De lezing vindt plaats in de kerk van Sauwerd van 20.00 – 22.00 uur. Kosten: 5 euro, inclusief een kopje thee of koffie. Contactpersoon is Kees Raangs, 050-3643741 of kees.raangs@kpnmail.nl