zaterdag 16 januari 2021

Actie Kerkbalans 2021

Actie kerkbalans 16-januari t/m 30 januari

Het is januari en dat betekent dat de tijd van actie kerkbalans is aangebroken. Het thema van de actie 2021 is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’ . De actie wordt gehouden van 16 januari tot en met 30 januari 2021.
We vragen u en jou financieel bij te dragen aan onze gemeente.
Er ligt een bijzonder jaar achter ons en we weten niet wat het nieuwe jaar ons gaat brengen maar, we hopen dat we ondanks alles, onze gemeente kunnen laten voort bestaan en dat lukt niet zonder u en jou.
We zien elkaar minder maar toch gaat het kerkelijk leven in onze gemeente door. We proberen er voor elkaar te zijn, hoe moeilijk dat ook kan zijn.
Achter de schermen wordt veel werk verzet, er moeten veel dingen geregeld worden waar we anders geen weet van hadden. Ook in het jeugdwerk wordt hard gewerkt, worden nieuwe dingen toegepast om de activiteiten door te kunnen laten gaan. Hoe mooi was het kinderkerstfeest op tweede kerstdag?
Vanwege de maatregelen is het nog niet gelukt om een toelichting te geven op de begroting maar, het heeft al wel twee weken ter inzage gelegen bij onze boekhouder.
Wel kunnen we zeggen dat we dit jaar meer uit gaan geven dan dat we aan inkomsten hebben. Hoe mooi zou het zijn als we dat verschil met elkaar iets kleiner kunnen maken?
2021 wordt voor onze gemeente een bijzonder jaar, een jaar waarin we weer een eigen predikant in ons midden krijgen, iemand die de komende jaren met onze gemeente op wil trekken. Gezien de reacties die we hebben gehoord tijdens de gemeenteavond en ook daarna, zijn wel allemaal blij en dankbaar met deze nieuwe dominee.
We hopen dat die blijheid, die dankbaarheid, zich ook uit in de toezeggingen voor actie kerkbalans en dat u en jullie allemaal onze gemeente ook nu weer een warm hart toedragen.
Nog even een paar praktische dingen: in voorgaande jaren hebben we altijd zoveel mogelijk geprobeerd de enveloppen persoonlijk te overhandigen. Dit jaar zullen we dat vanwege de maatregelen, niet doen maar doen we de envelop in de brievenbus.
Ook het inleveren gaat anders. De toezeggingen kunt u of naar de boekhouder, Piet Ritzema, brengen òf in de brievenbus bij de kerk deponeren.
Dankzij uw en jouw bijdrage kan de kerk, onze gemeente te Adorp Wetsinge Sauwerd  voortbestaan…………

Namens de voorbereidingscommissie van de actie kerkbalans,
Piet Ritzema en Annet Oosterhof