Actie Kerkbalans

Kerkbalans 2022

Kerk van morgen
Al bijna 2000 jaar is de kerk voor ontelbaar veel gelovigen van grote betekenis. In de kerk ontmoeten we God en elkaar. Het is een plek waar we tot rust komen, naar elkaar omzien en samen God zoeken. Een waardevol moment in de week waarop we ons geloof én het leven met elkaar delen.
Gister, vandaag… en morgen. Onze kerk wil ook in de toekomst van betekenis zijn voor mensen die verdieping en ontmoeting zoeken. Kerk-zijn kost geld en daar is jouw steun bij nodig.
Wil jij ook dat onze kerk kan blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat?
Geef dan vandaag voor de kerk van morgen.

Hoe geven?
Laat ons weten hoeveel je dit jaar aan de kerk kunt en wilt geven. Dit kan door te mailen naar cvk-sauwerd@ziggo.nl. Vermeld daarbij je naam, hoeveel je in 2022 wilt bijdragen, en je rekeningnummer (als je toestemming geeft voor een maandelijkse automatische incasso).
Heb je een antwoordstrookje gekregen? Dan kan je je bijdrage ook doorgeven door dit antwoordstrookje in te leveren bij onze boekhouder Piet Ritzema (Schoolstraat 9, Sauwerd).

Schenken met belastingvoordeel
Meer geven zonder meer te betalen? Dat kan! Giften aan de kerk zijn namelijk aftrekbaar bij de aangifte van je inkomstenbelasting. Hierbij geldt wel een drempel van 1% (minimaal € 60) en een maximum van 10% van uw verzamelinkomen.

Geen drempel bij periodieke gift
Een periodieke gift is een gift waarbij je minimaal vijf jaar lang elk jaar eenzelfde bedrag schenkt. Dit bedrag mag je volledig aftrekken bij uw belastingaangifte: de drempel van 1% en het maximum van 10% vervallen. Je krijgt zo meer geld terug van de belastingdienst. Afhankelijk van je leeftijd en inkomsten kan je voordeel oplopen tot 49.5%. Zo kun je meer geven, zonder dat het je meer kost.

Direct regelen
Via de Schenkcalculator bereken je gelijk je belastingvoordeel. Door de overeenkomst Periodieke Gift in te vullen, te ondertekenen en in tweevoud in te leveren bij onze boekhouder, leg je je periodieke gift vast. Het formulier is ook op te vragen bij de boekhouder.

Meer weten?
In deze folder vind je een duidelijke uitleg van het schenken met belastingvoordeel. Heb je nog (meer) vragen? Stel ze gerust aan Piet Ritzema, Annet Oosterhof of Mariëlle Zijlstra.